Reisverzekering bij buitenlandse reizen verplicht

Bij al onze buitenlandse archeologiereizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Je kunt deze zelf afsluiten bij jouw eigen verzekeringsmaatschappij, maar Archeologiereizen.nl kan deze ook voor jou afsluiten en je daarin adviseren. Archeologiereizen.nl als onderderdeel van Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je advies van ons, vink dan het vakje aan op het inschrijfformulier voor de archeologiereis. Wij zullen vervolgens contact met jou op nemen. Doe je het liever zelf, klik dan hier.

Welke reisverzekering?

Je kunt kiezen uit een reisverzekering binnen Europa of met Werelddekking. Vervolgens kan je kiezen uit Basis, Comfort of Optimaal. Bij zowel de Basis als de Comfort reisverzekering ben je verzekerd voor personenhulp. Dit kan je tegen lage kosten uitbreiden met bijvoorbeeld bagage, geld, geneeskundige kosten en reis rechtsbijstand. Bij de Comfort reisverzekering is de maximale vergoeding hoger dan bij de Basis en heb je een eigen risico van 50 euro in plaats van 100 euro. Maar de premie is dan ook iets hoger.

De Optimaal is het meest uitgebreid. Dan loop je geen enkel risico. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn in de premie standaard meeverzekerd en je krijgt de nieuwwaarde van apparatuur terug als het jonger is dan 2 jaar. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Europeesche Verzekeringen heeft een kortlopende reisverzekering (voor de tijd van de archeologiereis) of een doorlopende reisverzekering. Ga je langer dan drie weken per jaar op reis dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper.

Annuleringsverzekering niet verplicht, wel aan te raden

Ook kan Archeologiereizen.nl een annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Moet je een archeologiereis vlak van tevoren om een geldige reden annuleren, dan krijg je van de annuleringsverzekering de reissom terug. Ook als je halverwege de archeologiereis af zou moeten breken, krijg je bij een all-risk annuleringsverzekering de niet genoten reisdagen vergoed.

Let er wel op dat een annuleringsverzekering binnen een week na boeking van een archeologiereis moet worden afgesloten.