Archeologiereis Griekenland

Vertrekdata

Datum: 14 t/m 21 november 2020
Min aantal deelnemers: 4
Max aantal deelnemers: 8

Prijs: €2295,- p.p.

Informatie

Ben jij toe aan iets anders dan zeven dagen aan het strand liggen? Leer jij graag nieuwe dingen en ben je geïnteresseerd in het verleden? Dan is onze archeologiereis Griekenland echt iets voor jou. Het klassieke Griekenland herbergt één van de meest interessante en ontwikkelde beschavingen uit het verre verleden. Je bezoekt hier in acht dagen de archeologische hoogtepunten van de Griekse Peloponnesos. We nemen je onder andere mee naar het heiligdom van Poseidon in Isthmia, het indrukwekkende theater in Epidaurus, het bijzondere bronstijd Mycene, het prachtige heiligdom in Olympia en verscheidene musea. Bekijk hieronder het dagprogramma.
Realistische reconstructies van het verleden:
Tijdens deze archeologiereis vertellen wij geen ‘sprookjesverhalen’, maar geven we jou een realistische reconstructie van het verleden. Daarnaast behandelen wij ook de problemen en onzekerheden die deze reconstructies met zich meebrengen, zodat jij er niet alleen iets van leert, maar ook daadwerkelijk over na gaat denken. ‘s Avonds wordt er (in principe) gezamenlijk gedineerd in de lokale Griekse restaurantjes en kan je jezelf ook nog eens ontwikkelen tot Griekse fijnproever! Bij het diner is er altijd tijd voor een archeologische discussie, maar natuurlijk ook voor andere onderwerpen.

Dagprogramma


Dag 1: Amsterdam- Athene

Vandaag verzamelen wij op vliegveld Schiphol en vlieg je samen met je reisgenoten van Amsterdam naar Athene. In Athene verblijf je in een hotel in het levendige centrum van de stad. ’s Avonds volgt een gezamenlijk diner aangeboden door Archeologiereizen.nl, waar wij de opzet van de vakantie zullen bespreken en je nader kennis kunt maken met de andere deelnemers aan deze archeologiereis.
Dag 2: Isthmia en Korinthe
’s Ochtends zal je de archeologiereis per privé-bus met chauffeur voortzetten naar het heiligdom van Poseidon in Isthmia, waar onder andere de Isthmian Games, één van de vier Pan-Helleense spelen, tot stand is gekomen. Hier zal reisleider Laurens de archeologische site door de tijd heen belichten, en je vertellen over de Isthmian Games. Daarna volgt een gezamenlijke lunch. ’s Middags rijd je naar het oude Korinthe, waar je begeleid zal worden door een lokale officiële gids en archeoloog. Zij zal je alles vertellen over de archeologische site en neemt je mee naar het museum. Daarna zullen wij ons naar het hotel in Korinthe verplaatsen, om vervolgens ’s avonds samen te genieten van een heerlijk diner en de dag te bespreken in één van de lokale restaurantjes.


Dag 3: Tiryns en Epidaurus
Op deze dag ga je eerst naar de bekende bronstijd stad Tiryns. Op weg hiernaartoe zal Laurens je alvast wat informatie geven over de site, waarna je vervolgens rond wordt geleid door een officiële gids die ook archeologie heeft gestudeerd. ’s Middags bezoek je onder begeleiding van deze zelfde gids het klassieke geneesheiligdom van Asklepios en het theater in Epidaurus. Onderweg zal Laurens weer wat vertellen over de site, de onzekerheden in haar reconstructie en haar vroegere invloed op de omgeving. Hierna ga je het bijbehorende museum bezoeken om vervolgens naar je hotel in het prachtige kustplaatsje Nafplio te gaan. ’s Avonds volgt weer een (gezamenlijk) diner en zullen wij de dag bespreken.

Dag 4: Nafplio
Deze dag is iets rustiger dan de andere dagen. ’s Ochtends bezoek je het 18e-eeuwse Fort Palamidi in Nafplio. Laurens zal je vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van deze site, alvorens je deze gaat betreden. Hierna volgt het archeologisch museum in Nafplio, waar iedereen zelf rond kan lopen en vragen kan stellen. Vervolgens zullen wij gezamenlijk gaan lunchen langs de kust. Hierna heb je in principe de middag vrij om tijdens deze archeologie reis zelf de omgeving te verkennen, of is het mogelijk om in overleg met de chauffeur en reisleider gezamenlijk nog een andere locatie te bezoeken. ’s Avonds volgt het (gezamenlijke) diner. Je verblijft deze dag in hetzelfde hotel als op dag 3.

Dag 5: Lerna en Mycene
Vandaag bezoek je de bronstijd sites van Lerna en Mycene. Onderweg naar Lerna zal Laurens je uitleg geven over de (onderzoeks)geschiedenis van Lerna en het ‘House of Tiles’. Na het bezoeken van de site, volgt een gezamenlijke lunch. ’s Middags rijd je naar de indrukwekkende bronstijd stad Mycene. Deze ommuurde Myceense stad is één van de archeologische hoogtepunten van de reis. Hier word je rondgeleid door een lokale officiële gids met een diploma in archeologie en daarna bezoek je het archeologisch museum. Vervolgens check je in bij ons hotel in Mycene. ’s Avonds zullen wij weer gezamenlijk dineren en bestaat er de mogelijkheid om samen de nabijgelegen Myceense brug te bezoeken.

Dag 6: Nemea en Olympia
De archeologie reis brengt je vandaag naar het heiligdom van Zeus in Nemea. Ook hier zal reisleider Laurens onderweg vertellen over de Pan-Helleense spelen, de Nemean Games, die gelinkt zijn aan de Isthmian Games in Isthmia. Natuurlijk zal hij ook de problemen en onzekerheden van het archeologische onderzoek met jou bespreken. In Nemea zal je de archeologische site bezoeken en, indien wij voldoende tijd hebben, ronddwalen door het museum. Na de lunch zal je vervolgens 2,5 uur rijden naar het prachtige Olympia. Als er nog tijd over is kan er aan het einde van de middag samen een ‘archeologische’ stadswandeling gemaakt worden, alvorens er ’s avonds weer (gezamenlijk) gedineerd zal worden en er ruimte is voor een archeologische discussie.

Dag 7: Olympia- Athene
Laurens zal tijdens het ontbijt uitleggen hoe de voorganger van de Olympische spelen in dit plaatsje is ontstaan en vervolgens de archeologische site en haar monumenten door de tijd heen bespreken. Daarna ga je onder begeleiding van een officiële gids het heiligdom van Zeus bezoeken in Olympia, waar zich vele indrukwekkende structuren bevinden (o.a. het ‘Olympisch’ stadion). Je eindigt de ochtend met een bezoek aan het archeologisch museum, waar alle vondsten uit de omgeving zijn tentoongesteld. Vervolgens zal je na de lunch 3,5 uur rijden naar Athene om daar in te checken in ons hotel in het centrum. ’s Avonds volgt een gezamenlijk diner aangeboden door Archeologiereizen.nl en zullen wij de gehele archeologiereis bespreken. Afhankelijk van de vertrektijd de volgende dag, is het mogelijk om vervolgens de vele gezellige barretjes te bezoeken tot laat in de nacht.

Dag 8: Athene- Amsterdam
Helaas, de laatste dag alweer van deze onvergetelijke archeologiereis. Vandaag pak jij de metro naar het vliegveld van Athene, om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Na aankomst in Amsterdam kan je weer met eigen vervoer huiswaarts keren, om met een voldaan gevoel terug te denken aan deze geweldige archeologievakantie.
Je wilt deze geweldige reis toch niet missen? BOEK NU
Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen


Inbegrepen:

– Retourvlucht vanaf Amsterdam met Transavia of Aegean Airlines
– Luchthavenbelasting Schiphol
– Brandstoftoeslag
– Vervoer in Griekenland per eigen bus en metro
– Diner op de eerste en één na laatste dag
– Logies en ontbijt in nette hotels/guesthouses
– Indeling op een tweepersoons kamer
– Entree tot alle archeologische sites en musea
– (Engelstalige) licensed tourguides op de meeste locaties
– Begeleiding afgestudeerd Nederlandstalige archeoloog
– Een geweldige archeologiereis
Bijkomende kosten:
– Boekingskosten 25,- euro
– Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
Niet inbegrepen:
– Reis- en annuleringsverzekering
– Lunch en overige diners + drankjes
– Toeslag éénpersoonskamer (575,- euro, alleen indien voorradig)
– Fooien
– Uitgaven van persoonlijke aard

Aandachtspunten


Persoonlijke conditie:

Aangezien er tijdens de archeologiereis Griekenland veel wordt gelopen, willen wij je vragen om je eigen conditie goed in acht te nemen. Het is belangrijk dat je veel kan lopen, zonder veel hinder te ondervinden van fysieke problemen. Goede wandelschoenen zijn dus ook uiterst belangrijk.
Aanbetaling:
Aanbetaling voor de archeologiereis Griekenland moet binnen twee weken na de boeking voldaan zijn. Dit bedraagt de gemiddelde vliegticketprijs plus 25 procent van het restant van de reissom met een minimum van 800 euro per persoon. Zodra de aanbetaling binnen is, is je boeking definitief.
Reis- en/of annuleringsverzekering:
Acheologiereizen.nl wil dat iedereen veilig op vakantie gaat. Het hebben van een reisverzekering is daarom verplicht voor de archeologiereis Griekenland. We raden een annuleringsverzekering aan, maar dit is niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico wilt lopen bij een annulering. Archeologiereizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen af, klik dan hier voor de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
Let op: Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen moet je een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na de boeking afgesloten hebben, anders is dit niet meer mogelijk.
Vliegtickets:
Archeologiereizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een beperkt aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen niet meer beschikbaar, dan moet Archeologiereizen.nl stoelen in een andere, duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis, hoe groter de kans dat dit het geval is. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten, uiteraard altijd in overleg met de klant zelf.
Bagage:
Ruimbagage: 20 of 23kg.
Handbagage: 7 of 10kg.
(Gewicht afhankelijk van de vervoerder).
We reizen tijdens de archeologiereis Griekenland in een 9-persoons busje waarvan de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou je bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer! Ook verzoeken we om niet te veel spullen mee te nemen.

Vertrekdata

Datum: 14 t/m 21 november 2020
Min aantal deelnemers: 4
Max aantal deelnemers:8

Prijs: €2295,- p.p.

Speciaal voor jou!

- Ga op reis met een afgestudeerd archeoloog

- Doe kennis op over oude beschavingen

- Bezoek de mooiste archeologische bestemmingen

- Wissel informatie uit met gelijkgestemden